Èxit de participació al Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2014-15


Ja han passat uns dies des que vam cloure el Cicle de Cinema i Drets dels Infants als Cinemes Girona de Barcelona. A aquestes alçades és important mirar enrere i fer balanç de les xifres de participació d’enguany.

Al llarg de les 12 sessions per a centres educatius, ens han visitat 33 escoles i instituts, 133 grups classe i 3.142 alumnes de Barcelona.

 

En Bert, la Cherry, en Caillou i altres contes

A les sessions dels curtmetratges adreçades a educació infantil, han assistit un total de 522 alumnes. Una de les conclusions que han tret del treball a l’aula és que tots els infants necessiten una casa, una família, anar a l’escola, i tenir amics i amigues per a ser feliços.

Cherry

 

Stuart Little

Aquest film s’ha adreçat als nens i les nenes de cicle inicial, i a les dues projeccions han assistit 499 alumnes. Aquesta pel·lícula els ha permès defensar el dret dels nens i les nenes orfes a ser adoptats i també el dret a la diferència, no com a obstacle però sí com a recurs positiu.

Stuart Little

 

El viatge de l’emperador

Aquest documental, adreçat a l’alumnat de cicle mitjà, ha comptat amb la presència de 504 alumnes i ha despertat molt d’interès cap a la vida i supervivència dels pingüins emperador. En relació als drets dels infants, aquest film ha permès als nens i les nenes descobrir que les famílies, ja siguin d’animals o éssers humans, tenen un clar i imprescindible paper de protecció cap als seus fills i filles.

El viatge de l'emperador

 

Generación robada

Hi han assistit 518 alumnes de cicle superior. La pel·lícula de Philip Noyce és una mostra molt directa de les conseqüències socials que produïa la Llei de Protecció dels Aborígens que imperava a Austràlia. Arran d’aquí, els i les alumnes han expressat una clara reivindicació envers que cap infant sigui separat de la seva família, exceptuant els casos on es consideri objectivament que l’infant no està ben cuidat o atès.

Generacion robada

 

El nen de la bicicleta

A les sessions de la pel·lícula dels germans Dardenne, dirigida als i les joves de 1r cicle d’ESO, han participat 564 alumnes. La major part dels portaveus han coincidit en la incapacitat d’entendre per què i quan una família decideix abandonar els seus fills i/o filles. Han manifestat que aquest buit que li queda a cada infant pot transcendir en actituds violentes i de ràbia.

El nen de la bici

 

Vete y vive

I, finalment, a les dues projeccions per a 2n cicle d’ESO han assistit 535 alumnes. Aquesta pel·lícula els ha servit per defensar el dret dels infants a no veure’s obligats a separar-se de les seves famílies (sobretot mares) en situacions de conflicte, el respecte a la diferència i la identitat de cadascú (fins i tot en el cas de les adopcions internacionals), i el dret a l’educació i la llibertat de religió.

vete y vive2

Publicat per Teleduca

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.