L’alumnat de 1r d’ESO de l’escola Rel amb els infants sirians

 

En el nostre grup, després de veure la pel·lícula Más allà de la pizarra, vam dedicar una hora de classe a comentar què ens havia semblat. Tothom va coincidir en que era una pel·lícula que ens havia agradat, ens havia emocionat i ens havia fet pensar. També opinàvem que va ser una sort que aquella mestra decidís continuar en aquella escola tan desprovista de tot i aconseguís millorar-la i implicar en la seva millora a altres persones.

Vam parlar de col·laboració, de confiança en els altres, de la importància de preocupar-se per les altres persones. Vam parlar de desigualtat, de la poca valoració que tenen els governs amb les persones sense recursos. I també vam valorar la  importància de l’educació, de poder tenir una bona formació i poder tenir un futur millor.

Com es reflecteix en el còmic que vam fer, una de les qüestions que més van preocupar al grup va ser l’educació dels nens i les nenes sirians. Ens referim tant als infants que s’han quedat en el país en guerra com a aquells que han vingut amb les seves famílies a Europa, perquè fa temps que no van a l’escola i no se sap quan hi podran anar. Què passarà amb aquests infants? Aquesta era una de les preguntes recurrents.

Estem en contra de les guerres i del mal que fan a les persones que les pateixen. Molts infants sirians no poden anar a l’escola, no poden rebre educació. Per tant, perden un dret bàsic fonamental. Pensem que en el món encara hi ha grans injustícies, massa desigualtats i molta violència que afecta la vida (i per tant també l’educació) de moltes persones. I que està bé que hi hagi gent com la mestra de la pel·lícula que lluita pels drets dels altres.

Còmic_def

Alumnes de 1r d’ESO de l’escola Rel.

Notícia enviada per Escola Rel.

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.