Contra els autoritarismes i per la defensa de la democràcia i la diversitat

 

Els i les estudiants de 3r i 4rt d’ESO dels instituts Jaume Balmes, Sant Ramon Nonat, Taiga – CEE i Escola Pia Balmes han pogut gaudir de la pel·lícula L’onada, mentres a la sala adjacent, alumnes de cursos inferiors visionaven Camí a l’escola.

El film L’onada gira entorn del paper del professorat i els rols de lideratge, una pel·lícula molt encertada per parlar de les derives autoritàries de la societat i els extremismes, posant èmfasi en la importància de tenir un criteri propi i un gran respecte vers els altres.

La Tersa, el José Manuel, el Nèstor i la Tanit de l’Escola Jaume Balmes ens han fet veure que la pertinença a un grup fa treure les nostres vessants més positives, però també les negatives. En Dante i en Pablo de l’Escola Pia Balmes han afegit que no ens podem deixar influir a l’extrem per les opinions dels altres, ja que es poden produir situacions autocràtiques. Per la seva banda, la Aylin i la Marta de Sant Ramon Nonat han valorat el paper dels bons professors, peces claus per la formació d’aquests joves. A continuació, ha estat el torn dels alumnes de l’Escola Taiga, en Marc i l’Elena ens han explicat les diferències entre autocràcia i democràcia i ens han advertit sobre els perills de la violència i la guerra. Han tancat el torn d’aportacions els estudiants de l’Escola Jaume Balmes, la Joana i la Marta han senyalat que “hem de ser nosaltres mateixes, no fingir quelcom que no som”. Finalment, el Fausto i la Janina, també de Jaume Balmes, han qüestionat la necessitat d’un líder, ja que hi ha altres formes d’organització com l’anarquisme.

La pel·lícula ha despertat una gran acollida i al final de la projecció l’alumnat ha compartit reflexions molt interessants que han demostrar la consciència d’aquests joves per lluitar pel seu futur i defensar els seus drets.

 

IMG_8449

IMG_8451

IMG_8454

IMG_8465

IMG_8482

IMG_8487

IMG_8494

IMG_8502

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.