El ressò audiovisual del Cicle de Cinema i Drets dels Infants

 

L’edició 2015-16 del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, dedicada a Educar per viure, ha gaudit d’un seguiment audiovisual molt complet. Dos mitjans han acompanyat el procés i han realitzat dos reportatges al voltant de dos grups classe de cicle superior que van venir a veure El color del paraíso.

El treball dels drets dels infants a partir del cinema inclou una sèrie d’activitats prèvies i posteriors a l’aula, que serveixen per reflexionar sobre la temàtica i també per conèixer els films més a fons. Aquest curs, gràcies a aquestes dues peces audiovisuals, podem conèixer de primera mà com es desenvolupa alguna d’aquestes sessions a dues escoles de la ciutat.

El programa Catakrac de BTV va ser el primer a submergir-se en el Cicle de Cinema i Drets dels Infants. De la mà d’alguns nens i nenes de l’escola Rius i Taulet, ens mostra un exemple de treball previ a l’aula abans de la projecció de la pel·lícula als Cinemes Girona. Els infants treuen les seves pròpies conclusions a partir de preguntes com ara: Què aprenem a l’escola? Què aprenem a casa? I què ens aporta la família i la gent que ens envolta?

Per conèixer les seves aportacions, podeu visionar els programes del dissabte 21 de novembre i del diumenge 22 de novembre als dos enllaços:

Notícia sobre el Cicle de Cinema i Drets dels Infants als minuts 02:55 a 05:57 (Catakrac 21 de novembre)

Notícia sobre el Cicle de Cinema i Drets dels Infants als minuts 19:40 a 22:41 (Catakrac 22 de novembre)

D’altra banda, el portal de notícies El Digital D Barcelona va visitar el Cicle de Cinema i Drets dels Infants i després l’escola Miquel Bleach. D’aquesta manera, va fer un seguiment d’una de les sessions al cinema i la va complementar amb la reflexió de l’alumnat a posterior a l’aula. Com va dir la tutora del grup classe, Marisol Terròs: “De vegades, aquests temes no surten al currículum”. Per la seva banda, la Glòria Martínez, com a responsable del projecte, va explicar què es pretén aconseguir amb aquesta iniciativa. El reportatge resultant es va difondre el 20 de novembre, coincidint amb dia internacional dels drets dels infants.

Aquí es pot veure i llegir tota la notícia: http://eldigital.barcelona.cat/coneixer-els-drets-dels-infants-a-traves-del-cinema_265943.html

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.