‘Camí a l’escola’ al Cine en Família: “Som uns privilegiats!”

 

Aquest matí hem tornat a passar el documental del director francès Pascal Plisson, Camí a l’escola. Un film que narra la impactant experiència de quatre petits grups de nens i nenes a diversos països del món –Kenya, el Marroc, l’Argentina i l’Índia– que recorren llargues distàncies des de casa per poder anar a l’escola.

A les 11 en punt hem pogut començar el cinefòrum amb les famílies assistents. Presentat el Cicle, gairebé 150 persones han gaudit de fantàstics paratges, situacions emocionants i camins plens d’inseguretats, imprevistos i perills.

En obrir els llums, els nens i nenes aixecaven les mans amb interessants preguntes. Ells han compartit experiències pròpies del seu camí a la seva escola. Centres més pròxims, diferents mitjans de transport i una idea comuna per a tothom: “Som uns privilegiats!”. Es pot dir que hem assolit un dels nostres objectius amb aquesta pel·lícula, la presa de consciència sobre el privilegi de comptar amb un sistema educatiu de qualitat i pròxim que garanteix l’accés a tots els infants. Pares, mares, avis i àvies també han recordat els trajectes que devien fer quan ells eren petits, proporcionant un fantàstic espai de comunicació intergeneracional.

A la sortida, algunes entrevistes a infants i joves han deixat constància de l’empatia i la solidaritat que el film els ha generat envers les desigualtats i la justícia social.

Finalment hem tancat la setmana molt agraïts. Els joves protagonistes del documental tornaran a la pantalla el diumenge 29 per a les famílies que s’ho han perdut, qui s’hi anima?

 

IMG_7874

IMG_7835

 

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.