“Les pelis són com els contes i ens ajuden a pensar”

 

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants està sent un èxit aquest any. Avui hem fet sessió doble amb un altre passi de la pel·lícula Kerity, la casa dels contes. Aquest film d’animació va guanyar la Distinció Especial del Festival Internacional d’Animació d’Annecy l’any 2010 i els infants l’han rebuda amb molt d’entusiasme.

Les portes dels Cinemes Girona han obert abans aquest matí per a rebre cinc escoles més amb grups de cicle inicial. Els centres que han assistit són Fructuós Gelabert, Nou Patufet, Rius i Taulet, Verns i Mestre Morera.

Un cop presentat el cicle els diferents grups de portaveus de cada escola han pujat a l’escenari per explicar el que han treballat anteriorment a l’aula, com per exemple, per què és important aprendre a llegir o com desenvolupem els nostres talents.

Els primers a presentar-se han estat el Gael i el Nil, de segon A, i la Rita i el Daniel, de segon B, de l’escola Rius i Taulet. Tots han llegit les idees principals treballades a l’aula abans de veure la pel·lícula. Han destacat la importància d’aprendre a llegir per conèixer noves paraules, comunicar-nos, imaginar i passar-ho bé amb diferents aventures.

Ha estat també molt encertada la intervenció de la Laia i el Mario de l’escola Verns. Ells ens han parlat de la importància dels contes i de “intentar aconseguir els nostres somnis”. Els seus companys, el Max i l’Andrea, han dit que és important aprendre a llegir “perquè ens ajuda que ningú ens enganyi i a tenir un bon treball”. Tots plegats ens han donat uns consells per als que encara no saben llegir.

Volem subratllar un comentari que ha obert les presentacions d’avui: “Les pelis són com els contes i ens ajuden a pensar”. Els dos germans protagonistes i un munt de personatges de conte tornaran a pròxim diumenge 22 a les 11 del matí per a les famílies que vulgui gaudir d’una aventura fantàstica i de la màgia del cinema. Us hi esperem!

 

IMG_8153

IMG_8173

IMG_8159

 

 

 

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.