‘Dels contes aprenem a no barallar-nos, a compartir i a viure aventures’

 

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants d’enguany, dedicat a Educar per Viure, està tenint un gran èxit de participació, avui hem comptat amb l’assistència de gairebé 300 mestres i alumnes, els autèntics protagonistes del CCDI. Kerity, la casa dels contes ha tornat a posar de relleu la capacitat d’aprendre i de desenvolupar els talents i capacitats naturals de cadascú.

Els alumnes de les escoles Josep Maria Jujol, Fàsia, La Pinya, Miquel Bleach, Castro de la Peña, Baró de Viver, Sant Josep Oriol i Coves d’en Cimany han pujat a l’escenari per reivindicar ben fort els seus drets. La Clara, el Víctor, el Sergi i l’Alba de Primer de l’escola Josep Maria Jujol ens han recordat que hem de seguir els nostres somnis i desitjos per superar les dificultats, posant èmfasi en que els contes ens ajuden a fer créixer la imaginació i a véncer la por a viure situacions noves. A més, s’han sentit molt identificats amb el protagonista de pel·lícula i les seves pors i anhels. Tot seguit, ha estat el torn de la classe de Segon, amb l’Erola, el Max i la Judit, que han destacat de nou la importància de la lectura i com ens agrada llegir i escoltar contes.

L’escenari dels Cinemes Girona ha estat molt concorregut, els propers a pujar-hi han estat l’Òscar i la Naïm de l’escola La Pinya, que ens han dit que llegir permet que no ens enganyin i que ells n’han après practicant amb els adults. A continuació hem pogut escoltar al Kouni i a la Dafne de l’escola Baró de Viver explicant una gran veritat: «dels contes aprenem a no barallar-nos, a compartir i a viure aventures com si estiguéssim dins la història, això ens ajuda a ser feliços». A més, han afegit que «el nostre talent millora quan ens fem preguntes savies».

L’escola Miquel Bleach ha tornat a estar present al Cicle, aquest cop amb la Yana, l’Agar, la Nerea, la Génesis, l’Annabel, la Carolina, l’Adam, l’Abderramen i l’Amadeu, que han reflexionat sobre els drets dels infants i han pogut extreure moltes conclusions, com el dret a jugar i a divertir-se, així com poder decidir sobre el seu futur amb l’acompanyament dels pares. Les seves aportacions han sigut molt interessants, ja que han llençat un missatge a favor de la diversitat, reivindicant que els nens i nenes de totes les races tenen els mateixos drets. Han finalitzat el torn de les aportacions els alumnes de l’escola Castro de la Penya i els de les Coves d’en Cimany. La Sara i la Lua de Castro de la Pinya ens han explicat que ha classe s’han dibuixat aprenent a llegir i que tenen moltes ganes de saber si el protagonista de Kerity n’aprèn. Per acabar, la Sònia i la Nerea de Coves d’en Cimany han deixat anar una gran pregunta a l’aire: «ens agradarà la pel·lícula?». Pels aplaudiments finals hem pogut saber que sí, uns aplaudiments que també han estat dedicats als mestres i les mestres presents a la sala, una mostra d’agraïment per la seva gran tasca.

 

IMG_7403

IMG_7407

IMG_7419

IMG_7491

Cartell edició CCDI 2015-16

 

Publicat per Teleduca

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.