Vete y vive colpeix l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de Sant Ramon Nonat-Sagrat Cor

 

Vete_y_Vive-PressBook_webVete y vive explica la història d’un noi anomenat Shlomo, qui marxa del seu poble natal per tal de fugir cap a Israel. La seva mare cristiana l’obliga a dir que és jueu, perquè pugui salvar-se de la fam i de les pèssimes condicions de vida. Quan arriba a Israel, oficialment és orfe i  és donat en adopció a una família sefardí francesa. Creix amb la por de ser descobert, no és ni jueu, ni orfe. Al llarg de la història es veu com en Sholomo va creixent i madurant fins que se n’adona que ha de trobar la seva mare biològica.

El tema que apareix de rerefons és l’Operació Moisès, que va permetre a tots els falashas (jueus provinents d’Etiòpia) viatjar a Israel, per obtenir la nacionalitat i salvar-se de les persecucions i de la fam.

Un cop al cinema, vam sortir tres o quatre persones representants de cada curs i escola a exposar les idees principals que anteriorment havíem treballat a classe. Aquestes idees són:

–         L’afecte i l’amor entre una mare i un fill, que fa que la mare obligui al seu fill a mentir i fugir del poble natal.

–         Operació Moisès i la repatriació dels jueus etíops a Israel l’any 1984.

–         Desigualtats entre ètnies.

Aïna Sánchez

3r ESO B

Notícia enviada per Col·legi Sant Ramon Nonat-Sagrat Cor.

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.