“Una pel·lícula que s’ha fet per conscienciar a qui no pensa” en com pot costar arribar a l’escola

 

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants continua als Cinemes Girona amb les sessions dedicades als i les alumnes de cicle mitjà d’educació primària. El film Camí a l’escola, per segon dia consecutiu, ens ha permès pensar i debatre sobre els marcs, límits i valors de l’acció educadora. Avui 270 alumnes de les escoles Josep Maria Jujol, Miquel Bleach, Josep Maria de Sagarra, Patronat Domènech, Marinada i Pere Vila ens han plantejat interrogants que han donat lloc a reflexions molt interessants.

L’escenari de la sala 1 ha estat un espai d’aprenentatge i descoberta. En primer lloc, han intervingut els nens i les nenes de l’escola Josep Maria Jujol: en Dani, la Carlota, la Mar i en Gabriel, de tercer, han valorat el suport i l’orientació de la família per poder trobar “el bon camí” per arribar a l’escola. En Martí, la Carlota, la Júlia i en Pau, de quart, s’han preguntat sobre si “el perill és real”, donant peu a explicar la diferència entre documental i ficció. Els següents han estat els infants de l’escola Miquel Bleach: la Sara, en Marcos, la Mouna i en Jastin. Han explicat que cal anar a l’escola per poder tenir una vida millor quan creixin. Diuen que no tots els nens i les nenes tenen aquest dret a l’educació garantit i posen l’exemple dels infants de Síria que ara estan en guerra.

Els alumnes de l’escola Josep Maria de Sagarra han parlat sobre la universalitat d’aquest dret i la “perillositat d’alguns camins”. L’Eric, en Suclein i l’Abdu han dit que la pel·lícula “s’ha fet per conscienciar a qui no pensa” en el tema. La Rocío, de l’escola Marinada, ha parlat sobre “la voluntat de recórrer tot el camí per, de grans, poder tenir un treball”. En darrer lloc, hem pogut escoltar a la Martina i l’Evelin de l’escola Pere Vila han reflexionat al voltant de la sort de tenir l’escola a prop, anar-hi cada dia sense tants perills i  acompanyats de mares i pares.

Aquí acaben les sessions de Camí a l’escola per a centres educatius però recordeu que el diumenge vinent 15 i el 29 la podreu veure dins del cicle familiar.

 

IMG_7669

IMG_7718

IMG_7703

IMG_7689

 

1 COMENTARI

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.