Última sessió de la pel·lícula El nen de la bicicleta

 

L’alumnat de 1r cicle de l’ESO de les escoles i instituts Príncep de Viana, Labouré, Pia Balmes i Taiga han assistit avui a la segona i última projecció de la pel·lícula El nen de la bicicleta, dels germans Dardenne, al Cicle de Cinema i Drets dels Infants.

La Mary Claire i el José Luis de 1r, el Jandrey i la Janet de 2n de l’Escola Labouré, i el Pol i la Maria de l’escola Taiga han assumit la responsabilitat de ser els portaveus de les seves respectives classes en relació a tot allò que han treballat a l’aula sobre els drets dels infants i la pel·lícula. Els nois i les noies de Labouré han dit que una de les preguntes que més han compartit a l’aula és per què hi ha pares que abandonen els seus fills i/o filles? Per què no se’n poden fer càrrec? Han explicat que les conseqüències d’aquest buit d’afecte en l’infant poden transcendir en emocions negatives: violència i ràbia.

Els dos alumnes de l’escola Taiga han explicat que una de les activitats que han fet ha estat escoltar experiències de companys propers que han conviscut en centres d’acollida o s’han trobat en casos semblants al d’en Cyril. També han remarcat que és important convertir els sentiments en paraules i aconseguir, així, una bona comunicació i una millor relació.

Molts d’ells també es pregunten quin sentit simbòlic té la bicicleta. “És el seu millor amic?”, proposa un alumne de l’escola Pia Balmes.

“I la mare, on és?”, “tornarà el pare?”… Hi ha molts dubtes que només la pel·lícula i en Cyril poden respondre. Tanquem els llums i passem a l’acció.

Debat

Aportacions al final de la pel·lícula.

Presentant la pel·lícula.

Presentant la pel·lícula El nen de la bicicleta.

Publicat per Teleduca

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.