Tret de sortida del Cicle de Cinema i Drets dels Infants

 

Avui ha començat el Cicle de Cinema i Drets dels Infants (CCDI), dedicat a Educar per viure, amb la primera de les sessions d’Educació Infantil. L’alumnat de les escoles La Pinya, Àngel Baixeras, Miquel Bleach, Patronat Domènech, Calderón de la Barca i Mercè Rodoreda s’ha apropat als Cinemes Girona per reconèixer els seus drets a través dels curtmetratges de Set contes d’educar per viure.

Durant la sessió s’han projectat els films El primer vuelo, Vermell rosella, El terrissaire, Caillou va al colegio, Los albaricoques, Una lliçó als núvols i La luna, que han tingut una gran acollida, com s’ha pogut comprovar amb les exclamacions i aportacions dels gairebé 300 nens i nenes assistents. La sessió s’ha dividit en dues parts, per poder escoltar les reflexions de la mainada i endinsar-nos en les pel·lícules i els drets dels infants.

Després de rebre una calorosa benvinguda i abans de començar amb el visionat dels curts, La Lola i la Blanca de l’escola Àngel Baixeras ens han comentat que la proposta de curts breus els hi ha agradat molt. Tot seguit ha estat el torn de l’escola Miquel Bleach, que ens ha sorprés amb un bonic mural dedicat als seus mestres: en Carlos, l’Asumpta, l’Anna, en Miguel… persones claus en el seu procés d’aprenentatge. La Karima, el Víctor, la Keissy i en Miguel han comentat, amb orgull, que els seus mestres els ajuden moltíssim. Ambdues escoles ens han deixat ben clar que coneixen a en Caillou, un dels protagonistes d’avui, i tot els infants han esclatat d’alegria quan ha aparegut a la pantalla.

Quan ha finalitzat la projecció dels quatre primers curts, hem pogut escoltar en Miguel, la Ramadeep i en Kevin de la classe dels Monstres de l’escola Miquel Bleach. A l’escola havien elaborat unes fotografies amb missatges per reflexionar sobre els drets dels infants: els nens i nenes de tot el món tenim dret d’anar a l’escola, a l’escola aprenem a fer servir les coses, tots som amics i ens ajudem molt, i a l’escola fem realitat els nostres somnis. A continuació, en Biel i la Julieta de la classe del Flautista d’Hamelín de l’escola Calderón de la Barca ens han recordat que els infants volen que els estimem i que els agrada ajudar, aprendre i anar a l’escola, qüestions que no podem oblidar.

Amb aquestes aportacions tan especials, s’ha donat pas a la resta de curts de la jornada i s’ha tancat la sessió amb un homenatge als mestres i les mestres, reconeixent el seu gran paper en la tasca d’educar per viure. L’arrencada del CCDI 2015 ha estat tot un èxit, les reflexions i l’entusiasme dels més menuts ha impregnat tota la sala, deixant clar que des de ben petits han vingut a reivindicar i fer respectar els seus drets.

 

Primer dia

 IMG_7034

IMG_6977

IMG_6968

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.