Nous cinèfils i cinèfiles amb compromís

 

La sessió d’avui per als nois i les noies de 2n cicle d’ESO no era fàcil. Havíem fet una aposta arriscada: en primer lloc, un documental llarg, dur i de forta temàtica social; en segon terme, projectat en versió original xinesa, amb subtítols. Per això ha estat encara més satisfactori comprovar com el pati de butaques dels Cinemes Alexandra seguien amb tot l’interès la vida esforçada de la Jasmine i la Li Peng a la fàbrica de texans de Sichuan, fins al punt d’irrompre en solidària ovació al final de la projecció.

L’alumnat de les escoles i instituts Sant Ramon Nonat – Sagrat Cor, Príncep de Viana i Pia Balmes ha estat també força participatiu en el debat posterior, en el qual tots i totes han coincidit en denunciar les injustícies reflectides en la pel·lícula i en demanar alternatives per superar-les.

L’animadora Encarnita ha explicat l’experiència d’uns coneguts seus en fàbriques similars a la de “China Blue”, situades a la frontera entre Mèxic i els EUA. Després ha proposat que cada noi i noia inflés un globus pensant en les injustícies que el documental li ha suggerit, per acabar rebentant-los tots en un acte d’alegre explosió.

Això s’acaba!  🙁

 

Publicat per Teleduca

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.