Notícies - Edició 2015

30

nov.

2015

Famílies d’arreu de la ciutat omplen el cinema en nom dels drets dels infants

El diumenge 29 de novembre les famílies de Barcelona van omplir la sala 1 dels Cinemes Girona de gom a gom per gaudir del segon passi del documental Camí a l’escola, en el marc del Cine en Família del Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2015-16, focalitzat en el tema Educar per viure.

29

nov.

2015

Tot l’alumnat de les escoles i els instituts participants estava molt sensibilitzat amb els drets dels infants

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants per a centres educatius va concloure el passat 20 de novembre, coincidint amb la commemoració dels 26 anys de la Convenció sobre els Drets de l’Infant. En aquests moments s’està duent a terme o bé finalitzant la tercera part de la guia pedagògica: el treball a l’aula de reflexió després del visionat de les pel·lícules i l’elaboració de les creacions escolars per part de l’alumnat.

27

nov.

2015

Envieu-nos les creacions escolars d’Educar per viure

Iniciem la recollida de les creacions escolars realitzades a l’aula que us proposem a la guia didàctica per a cada nivell educatiu del Cicle de Cinema i Drets dels Infants (CCDI) edició 2015-16, dedicat a Educar per viure.

26

nov.

2015

El ressò audiovisual del Cicle de Cinema i Drets dels Infants

L’edició 2015-16 del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, dedicada a Educar per viure, ha gaudit d’un seguiment audiovisual molt complet. Dos mitjans han acompanyat el procés i han realitzat dos reportatges al voltant de dos grups classe de cicle superior que van venir a veure El color del paraíso.

23

nov.

2015

Segon passi de ‘Kerity, la casa dels contes’ en família

El diumenge 22 de novembre vam tenir el segon passi de la pel·lícula Kerity, la casa dels contes en el marc del Cine en Família del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, edició 2015-16 dedicada a Educar per viure. Més de 140 persones van omplir la sala 1 dels Cinemes Girona: infants, mares, pares, àvies, avis, tiets i tietes… Entre tots i totes les participants a la sessió, volem descatar la gran diversitat de famílies que es van aplegar al voltant d’aquesta sessió, vingudes de diferents punts de la ciutat i fins i tot de rodalies.

20

nov.

2015

“L’educació ha d’impartir-se sempre des del respecte i la confiança”

Últim dia del cicle escolar del Cicle de Cinema i Drets dels Infants als Cinemes Girona. Coincidint amb la celebració de la Convenció sobre dels Drets de l’Infant, aprovada ara fa 26 anys, sis centres escolars han omplert la sala 3 aquest matí per veure el film El color del paraíso.

20

nov.

2015

“Cal ser un/a mateix/a i construir la nostra pròpia identitat”

Arribem al final de les sessions escolars del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, dedicades a Educar per viure, amb una sessió doble: El color del paraíso i la història de L’onada, basada en fets reals que van succeir en un institut de Palo Alto, Califòrnia, el 1967.

19

nov.

2015

Contra els autoritarismes i per la defensa de la democràcia i la diversitat

Els i les estudiants de 3r i 4rt d’ESO dels instituts Jaume Balmes, Sant Ramon Nonat, Taiga – CEE i Escola Pia Balmes han pogut gaudir de la pel·lícula L’onada, mentres a la sala adjacent, alumnes de cursos inferiors visionaven Camí a l’escola.

19

nov.

2015

“Haurem de seguir lluitant pels nostres drets”

El documental Camí a l’escola s’ha exhibit de nou als Cinemes Girona dins del Cicle de Cinema i Drets dels Infants degut a la forta demana per veure la pel·lícula. Per aquest motiu, avui s’han doblat sessions i a la sala 1 també s’ha visionat el film L’onada.

18

nov.

2015

“El dret a l’educació és fonamental per ser més lliures”

Más allá de la pizarra ha tornat a les pantalles dels Cinemes Girona pels 300 alumnes de 1r i 2n d’ESO dels instituts Gavina, Sant Ramon Nonat, Rel, l’Alba, La Sagrera i Príncep de Viana.

18

nov.

2015

“Les pelis són com els contes i ens ajuden a pensar”

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants està sent un èxit aquest any. Avui hem fet sessió doble amb un altre passi de la pel·lícula Kerity, la casa dels contes. Aquest film d’animació va guanyar la Distinció Especial del Festival Internacional d’Animació d’Annecy l’any 2010 i els infants l’han rebuda amb molt d’entusiasme.

17

nov.

2015

Els alumnes de primer cicle d’ESO reivindiquen l’accés a una educació de qualitat

Avui han començat les sessions dedicades a 1r i 2n d’ESO amb la pel·lícula Más allá de la pizarra, basada en la lluita de la professora Stacey Bess per una educació de qualitat per a tots i totes, especialment per les persones amb menys recursos socioeconòmics.

16

nov.

2015

“Sense límits!” amb el film El color del paraíso

A través de la pel·lícula El color del paraíso, els nens i les nenes han pogut viure de prop la commovedora història d’en Mohammad, que els ha permès reflexionar sobre la família, el respecte i la importància que tots els infants puguin rebre una educació adequada a les seves necessitats.

15

nov.

2015

‘Camí a l’escola’ al Cine en Família: “Som uns privilegiats!”

Aquest matí hem tornat a passar el documental del director francès Pascal Plisson, Camí a l’escola. Un film que narra la impactant experiència de quatre petits grups de nens i nenes a diversos països del món –Kenya, el Marroc, l’Argentina i l’Índia- que recorren llargues distàncies des de casa per poder anar a l’escola.

13

nov.

2015

“Com hem d’actuar per no discriminar ningú?”

Avui amb el cicle superior d’educació primària hem estrenat la pel·lícula El color del paraíso, que permet reflexionar sobre les discriminacions i dificultats afegides a l’educació que poden patir els infants amb diversitat funcional.

12

nov.

2015

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants arriba al seu equador amb un gran èxit de participació

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2015 ha assolit la meitat del seu recorregut amb una gran acollida per part de les escoles i les famílies, fet que demostra la importància de reivindicar i defensar els drets dels nostres nens i nenes. A les sessions escolars s’hi han apuntat 48 escoles, amb un total de 161 grups classe i 4.022 alumnes. Moltes d’elles repeteixen any rere any, però d’altres s’han sumat molt interessades amb aquesta iniciativa que enguany es centra en Educar per viure.

12

nov.

2015

“Una pel·lícula que s’ha fet per conscienciar a qui no pensa” en com pot costar arribar a l’escola

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants continua als Cinemes Girona amb les sessions dedicades als i les alumnes de cicle mitjà d’educació primària. El film Camí a l’escola, per segon dia consecutiu, ens ha permès pensar i debatre sobre els marcs, límits i valors de l’acció educadora. Avui 270 alumnes de les escoles Josep Maria Jujol, Miquel Bleach, Josep Maria de Sagarra, Patronat Domènech, Marinada i Pere Vila ens han plantejat interrogants que han donat lloc a reflexions molt interessants.

11

nov.

2015

‘Nosaltres podem lluitar per canviar el món’, lliçons contundents de ‘Camí a l’escola’

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants dedicat a Educar per viure avança a molt bon ritme. Avui hem començat amb les sessions dedicades als alumnes de Cicle Mitjà d’Educació Primària, que han pogut reflexionar sobre els seus drets amb l’aclamada pel·lícula Camí a l’escola.

10

nov.

2015

‘Dels contes aprenem a no barallar-nos, a compartir i a viure aventures’

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants d’enguany, dedicat a Educar per Viure, està tenint un gran èxit de participació, avui hem comptat amb l’assistència de gairebé 300 mestres i alumnes, els autèntics protagonistes del CCDI. Kerity, la casa dels contes ha tornat a posar de relleu la capacitat d’aprendre i de desenvolupar els talents i capacitats naturals de cadascú.

09

nov.

2015

La capacitat d’aprendre protagonitza el tercer dia del CCDI amb ‘Kerity, la casa dels contes’

Segueix el Cicle de Cinema i Drets dels Infants (CCDI) als Cinemes Girona, avui amb Kerity, la casa dels contes, una pel·lícula pensada pels nens i nenes de Primer Cicle d’Educació Primària. La sala estava de gom a gom, uns 270 alumnes de les escoles Labouré, Pere Vila, Magòria i Rius i Taulet han pogut gaudir d’aquesta producció francesa que ressalta el valor de l’educació per acompanyar als infants a desenvolupar al màxim els seus talents i habilitats.

08

nov.

2015

Primera sessió familiar del Cicle de Cinema i Drets dels Infants

Amb la presència de Glòria Martínez, tècnica responsable del Programa educatiu Cicle de Cinema i Drets dels Infants de la Regidoria Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona hem inaugurat aquest diumenge 8 les sessions familiars del nostre cicle.

06

nov.

2015

“Es pot aprendre pertot arreu, en qualsevol lloc i moment”

Segon dia del Cicle de Cinema i Drets dels Infants (CCDI) dedicat a Educar per viure amb les sessions d’educació infantil. L’alumnat de les escoles Can Clos, Espai de criança Babàlia, Nou Patufet i Mercè Rodoreda s’han apropat des de diferents barris de Barcelona als Cinemes Girona per reflexionar col·lectivament sobre els seus drets a través dels curtmetratges de ‘Set contes d’educar per viure’.

05

nov.

2015

Tret de sortida del Cicle de Cinema i Drets dels Infants

Avui ha començat el Cicle de Cinema i Drets dels Infants (CCDI), dedicat a Educar per viure, amb la primera de les sessions d’Educació Infantil, amb la pariicipació de les escoles: La Pinya, Àngel Baixeras, Miquel Bleach, Patronat Domènech, Calderón de la Barca i Mercè Rodoreda.

10

ag.

2015

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants dedicat a Educar per viure

Dediquem el Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2015-16 al paper fonamental que juga l’educació en el ple desenvolupament de l’infant com a persona. Volem abordar diversos aspectes relacionats amb el procés formatiu dels infants que permetin fer pensar i debatre sobre els marcs, límits i valors de l’acció educadora. L’educació contribueix al creixement i integra l’infant en la societat però també el prepara per a la vida.