‘Nosaltres podem lluitar per canviar el món’, lliçons contundents de ‘Camí a l’escola’

 

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants dedicat a Educar per viure avança a molt bon ritme. Avui hem començat amb les sessions dedicades als alumnes de Cicle Mitjà d’Educació Primària, que han pogut reflexionar sobre els seus drets amb l’aclamada pel·lícula Camí a l’escola. Aquest film francès també es podrà visionar durant les sessions gratuïtes de Cinema en Família els diumenges 15 i 29.

Unes 300 persones de les escoles Labouré, Pere Vila, Sant Jordi, Castella, Baixeras i Rius i Taulet han tornat a omplir la sala 1 dels Cinemes Girona. Els primers a pujar a l’escenari per fer sentir la seva veu han estat la Jana, la Jasmin, la Mariam i en Dalal de l’escola Labouré, que ens han recordat que tenen sort de poder anar a una escola prop de casa i s’han preguntat si els infants que van sols a l’escola passen por. Tot seguit hem pogut escoltar a en Joel i la Nausica de l’escola Pere Vila, que han reconegut que no pensaven que per alguns nens i nenes el camí a l’escola fos tan perillós i llarg. A continuació ha estat el torn de l’escola Sant Jordi, que ha donat un toc molt reivindicatiu. L’Alí, l’Àsia, la Montse i en Kevin ens han deixat ben clar que hem d’aprendre dels protagonistes del documental: “són nens i nenes valentes i fortes, s’ajuden i somriuen. Són molt solidaris entre ells i elles, de vegades a nosaltres això ens falta i hem de valorar més el que tenim”. Com ha tancament han llençat un missatge contundent: “Nosaltres podem lluitar per canviar el món”.

Més endavant hem pogut escoltar els representats de l’escola Castella, el Leimar, la Meggy, la Rona i el Ziyad han apostat pel futur, sentint-se capaços de construir-ne un de millor. Finalment, l’escola Rius i Taulet ha tancat la ronda d’aportacions. La Júlia, la Leonor, en Derek i la Saian han mostrat molta determinació per perseguir els seus somnis, desitjant el mateix pels infants protagonistes de Camí a l’escola.

 

IMG_7614

  IMG_7608

IMG_7588

IMG_7583

 

1 COMENTARI

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.