“L’educació ha d’impartir-se sempre des del respecte i la confiança”

 

Últim dia del cicle escolar del Cicle de Cinema i Drets dels Infants als Cinemes Girona. Coincidint amb la celebració de la Convenció sobre dels Drets de l’Infant, aprovada ara fa 26 anys, sis centres escolars han omplert la sala 3 aquest matí per veure el film El color del paraíso. Aquesta ha estat la darrera sessió extra amb la pel·lícula potser més emotiva de l’edició 2015-16, dedicada a Educar per viure.

Els centres educatius participants han estat les escoles i els instituts: Nou Patufet, Baldiri Reixac, Griselda, Pegaso, La Sagrera, Miquel Tarradell i Turó de Roquetes. Quan s’ha obert el torn de presentacions, els primers a parlar han estat l’Àlex i l’Anita, de cinquè de l’escola Nou Patufet. Han fet una molt bona intervenció parlant-nos de què és el bullying i de la importància de respectar els drets dels companys i les companyes a l’escola. Després la Nashly i l’Alison, de l’escola Griselda, ens han explicat el joc de rols i el debat que van fer a l’aula, concloent que cal respectar l’origen i les tradicions de les persones.

Entre la resta de companys i companyes de sala, la Clara i en Marc de l’escola Baldiri Reixac, han exposat el seu llarg recorregut per treballar a fons els drets dels infants; mentre que la Martina i en Marc, de l’escola Pegaso, han incidit en la necessitat de no discriminar, i la Ruth i l’Adrià, del mateix centre, ens han fet valorar el que tenim.

Hem tancat el torn d’intervencions de l’alumnat de la mà de l’institut-escola Turó de Roquetes, amb en Joel, en Juan i en Joel. Han destacat que l’educació ha d’impartir-se sempre des del respecte i la confiança, fent una apreciació interessant: “Tant a l’escola com a casa aprenem valors però de manera diferent”.

Un any més hem d’agrair el suport i la participació de tots els centres educatius. Recordeu que continuem amb el cicle de Cine en Família: aquest diumenge passem Kerity, la casa dels contes. Us hi esperem, famílies!

 

IMG_8544

IMG_8555

IMG_8574

IMG_8588

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.