L’alumnat de Mare de Déu de Montserrat ens parla sobre Camí a l’escola

 

A posteriori de veure Camí a l’escola, hem volgut continuar treballant la pel·lícula a l’aula per tal de potenciar la conscienciació de la situació en la qual es troben alguns infants en altres països a l’hora d’assistir a l’escola.

Tot i que els grups de 1r i 2n d’ESO han desenvolupat metodologies diferents, cal fer esment que l’objectiu del nostre cicle ha estat, en tot moment, treballar en valors. D’aquesta manera, hem procurat que l’alumnat reflexionés sobre la importància que té anar a l’escola i conscienciar-los que s’han de sentir afortunats/des de viure l’educació com la viuen. Tot això sense deixar de banda la importància que té ajudar als altres, com en moltes ocasions van poder veure en el film.

A les dues aules de primer de secundària han treballat aquests valors mitjançant la realització d’un qüestionari i posteriorment d’uns murals en petits grups. També ho han reforçat a través de les assemblees, que donen lloc a la llibertat d’expressió de cada alumne/a i a la fluïdesa de les emocions en relació al tema dels drets dels infants.

Aquí teniu un exemple de mural:

Foto murals

A les dues aules de segon de secundària han treballat els valors esmentats anteriorment mitjançant una fitxa en la qual, a través d’unes quantes preguntes, es potencia que l’alumne/a en tot moment desenvolupi un major grau d’empatia. D’aquesta manera i en la mesura del possible, , es possibilita que entenguin com es poden arribar a sentir aquests/es nens/es d’altres parts del món.

Treball de 1rESO Camí a l’escola MD Montserrat by Cinema_Drets_Infants

Treball de 2nESO Camí a l’escola MD Montserrat by Cinema_Drets_Infants

Alumnes i professorat de 1r i 2n d’ESO de l’escola Mare de Déu de Montserrat.

Notícia enviada per Escola Mare de Déu de Montserrat.

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.