L’alumnat de cicle superior de l’escola Miquel Bleach amb les persones refugiades

 

Des de cicle superior de l’escola Miquel Bleach, us fem arribar les fotografies i el text del treball exposat i presentat per part de l’alumnat durant la projecció de Relats d’infants en situació de refugi del 14 de novembre de 2016.

L’exposició de l’alumnat de 5è va recollir aquestes paraules: “Hem vist uns vídeos d’uns refugiats que han sortit dels seus països d’origen amb guerra, i que malviuen als camps de refugiats i no tenen dret a viure una vida digna”.

“A França han desmantellat un camp de refugiats, on mal convivien unes 30.000 persones”.

“L’estatut de refugiat permet que t’acullin a d’altres països més desenvolupats i que et donin l’opció a tenir una vida digna”.

Com a pregunta al voltant dels curtmetratges van llançar la de: “Què passa al mig del mar?”.

El grup de representants de 6è va explicar que a l’aula havien parlat de “si es compleixen els drets dels refugiats proposats a les notícies que hem treballat i als curtmetratges” i de “com es juguen la vida les persones que tenen problemes al seu país i es veuen obligats a marxar a un altre continent o país”.

La seva reflexió final va ser que a causa de “les necessitats que tenen aquestes persones (salut, estat d’ànim, fam, estudis…), haurien d’ajudar-los encara més a sentir-se com a casa”.

Al final van afegir: “A l’aula també hem estat parlant sobre què és una persona refugiada i hem establert les nostres pròpies diferències: persona desesperada però amb molta força de voluntat que fuig del seu país en guerra per intentar, en un altre lloc, tenir una vida millor”.

Després de la projecció als Cinemes Girona, l’alumnat va tornar a compartir a l’aula les reflexions i les inquietuds que els havien sorgit a partir del visionat dels 8 curtmetratges i el relat de la persona refugiada convidada, la Milanka Ljubojevic.

Publicat per l’equip docent de cicle superior de primària de l’escola Miquel Bleach.

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.