La pel·lícula Vete y vive tanca el Cicle de Cinema i Drets dels Infants en un dia molt especial 

 

Avui ens ha visitat l’alumnat de les escoles i instituts Príncep de Viana, l’Esperança i Pia Balmes. Tot ha començat com sempre, han arribat i han anat agafant lloc a la immensa sala 1 dels Cinemes Girona. Tanmateix, avui és un dia molt especial, el dia que dóna sentit a la realització d’aquest cicle de cinema. A més, aquest 2014 celebrem que la Convenció dels Drets dels Infants fa 25 anys i per això hem cregut important dur a terme una petita commemoració.

Ens han acompanyat el Josep Maria Queralt, de la Direcció de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, i la Clara Darder i l’Elisenda González de la Xarxa dels Drets dels Infants. Ens han recordat la importància d’aquesta convenció i, encara més, el valor que té un tractat internacional signat per 193 països d’arreu del món, el pacte amb més consens a nivell internacional.

Com ha dit en Josep Maria, “desgraciadament els països són sovint protagonistes per les seves guerres però, a vegades, també es posen d’acord” i aquesta convenció va significar un punt d’inflexió molt important de cara al reconeixement i la irrupció dels infants i dels seus drets.

L’Elisenda i la Clara han llençat algunes preguntes als i les joves assistents. La primera ha generat certa confusió: “Us considereu infants?”. Els i les joves han contestat quasi unànimement que no però elles els han explicat que són considerades com a infants totes les persones entre 0 i 18 anys. Per tant, gairebé tots els nois i les noies que avui omplien la sala són encara infants. També els han explicat que sí, que els infants tenen drets però els han recordat que els drets també impliquen deures (responsabilitats) de cara a la resta de les persones.

Per acabar amb aquesta commemoració, s’ha realitzat un acte simbòlic en el qual s’han alçat unes mans de cartró que s’il·luminaven en l’obscuritat per demostrar que tots i totes tenim dret a dir la seva i a participar com a ciutadans crítics i integrats en la societat.

Tot seguit, l’Oriol de Teleduca ha explicat quatre coses de la pel·lícula Vete y vive per posar-nos en situació i, finalment, s’han tancat per darrer cop els llums de les sessions adreçades a centres educatius del Cicle de Cinema i Drets dels Infants.

Moltes gràcies a tots i totes per haver-nos acompanyat i participat durant aquest mes intens de reivindicació dels drets dels infants a través de l’audiovisual als Cinemes Girona.

 

 

 

Publicat per Teleduca

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.