La capacitat d’aprendre protagonitza el tercer dia del CCDI amb ‘Kerity, la casa dels contes’

 

Segueix el Cicle de Cinema i Drets dels Infants (CCDI) als Cinemes Girona, avui amb Kerity, la casa dels contes, una pel·lícula pensada pels nens i nenes de Primer Cicle d’Educació Primària. La sala estava de gom a gom, uns 270 alumnes de les escoles Labouré, Pere Vila, Magòria i Rius i Taulet han pogut gaudir d’aquesta producció francesa que ressalta el valor de l’educació per acompanyar als infants a desenvolupar al màxim els seus talents i habilitats.

Abans de començar el visionat, hem pogut donar la benvinguda a tots i totes les assistents, procedents d’escoles que cada any repeteixen i d’altres que han decidit apuntar-se enguany. Els primers a pujar a l’escenari han estat l’Owen i la Farah de l’escola Labouré. Gràcies a ells hem pogut recordar la importància de saber llegir per aprendre, entendre les notes de l’agenda, comprendre les instruccions dels jocs, saber el nom dels carrers i les parades de metro. També ens han recordat que a l’escola i a casa ens ajuden a aprendre. Tot seguit, la Nadia i la Laura de Primer A de l’escola Rius i Taulet han expressat l’alegria que senten quan poden llegir i aprendre, sentint-se afortunades de poder anar a escola i de tenir una casa on viure. Després ha estat el torn dels seus companys de Primer B, l’Izan i la Nicole, que ens han advertit que sense l’educació no aprendríem res i que seguiríem a l’edat de pedra.

Els següents a pujar a l’escenari han estat els alumnes de l’escola Pere Vila. En León i la Paula de Segon B han fet un exercici d’imaginació i han proposat un possible argument de la pel·lícula abans de visionar-la. A més, han llençat una pregunta a l’aire: “per què s’han inventat aquesta història per fer el film?”. Acte seguit les seves companyes, l’Alina i la Lola de Segon A, han afirmat que les persones que llegeixen tenen molta imaginació.

La projecció de Kerity, la casa dels contes ha tingut una gran acollida i els alumnes que vulguin repetir la podran visionar amb els seus pares gratuïtament el diumenge 22 de novembre a les 11h. La sessió ha clausurat amb un honest homenatge dedicat als professors i professores, peces clau del procés d’aprenentatge dels infants.

 

IMG_7264

IMG_7299

IMG_7320

IMG_7346

 

 

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.