Generación robada s’acomiada amb èxit del Cicle de Cinema i Drets dels Infants

 

Arribem a divendres amb l’última sessió de la pel·lícula Generación robada i la participació de les escoles Sant Jordi, Mare de Déu de Montserrat, Miquel Bleach, La Sagrera, Gavina, Pegaso i Drassanes.

Un cop tothom s’ha acomodat a la sala, hem cridat als diferents portaveus que s’han animat a pujar a l’escenari i compartir tot allò que han treballat a l’aula abans de veure la pel·lícula. Aquests nois i noies han estat l’Ainhoa, el Sukian, el Faizan, el Joel, la Sandra, el Preet, la Leticia, la Rocío, la Diana, el Jonás, la Blanca, el Ferran, la Sarai, el Jialé, la Núria, l’Eva i el Pablo. Aquesta primera part ha estat carregada d’idees, preguntes, dubtes i molts interrogants en clau crítica i de denúncia.

Els nens i nenes han començat l’intercanvi de reflexions denunciant la injusta Llei de Protecció dels Aborígens: “Ens ha fet ràbia la història, no és justa: com es podia permetre això? Entenem perquè es va decidir fer els drets dels infants”. Aquesta idea ha estat recolzada per tots i totes les portaveus. A més, han afegit que cal tenir respecte pels drets dels infants i no s’ha de deixar que els infants treballin ni siguin separats de les seves famílies. També han remarcat la importància de tenir una llar on sentir-se estimats i cuidats. També han comentat que els infants tenen “el dret de ser com som”, a “viure en pau” i “ser respectats malgrat les diferències”, entre moltes altres qüestions.

Aquesta part ha finalitzat amb una frase que volem destacar i que resumeix a la perfecció tot allò que s’ha dit a l’escenari: “Està bé que els governs demanin perdó però el mal ja està fet i no s’ha de tornar a repetir”.

Tanquem els llums, silenci a la sala i comencem.

El primer grup de portaveus a l'escenari

El primer grup de portaveus a l’escenari.

 

La Molly apareix a la pantalla

La Molly apareix a la pantalla.

 

Publicat per Teleduca

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.