“Es pot aprendre pertot arreu, en qualsevol lloc i moment”

 

Segon dia del Cicle de Cinema i Drets dels Infants (CCDI) dedicat a Educar per viure amb les sessions d’educació infantil. L’alumnat de les escoles Can Clos, Espai de criança Babàlia, Nou Patufet i Mercè Rodoreda s’han apropat des de diferents barris de Barcelona als Cinemes Girona per reflexionar col·lectivament sobre els seus drets a través dels curtmetratges de ‘Set contes d’educar per viure’. Avui, a més, hem tingut uns convidats especials, els i les estudiants de grau superior d’educació infantil de l’escola Arco (CEIR). En total gairebé 280 nens i nenes assistents.

Abans de començar amb el visionat dels 4 primers curts: El primer vuelo, Vermell rosella, El terrissaire i Caillou va al colegio, hem pogut escoltar les aportacions de la Salma, en Yerai, l’Elena, en Pablo i la Kendal que ens han compartit els resultats de les seves reflexions a classe sobre qui els ajuda en la vida… “els amics i les amigues, la nostra família, entre nosaltres, els i les mestres”… També ens han recordat la importància d’anar a l’escola per aprendre els drets dels infants, i ser estimats i cuidats.

A continuació, abans de projectar Los albaricoques, Una lliçó als núvols i La luna, hem pogut escoltar les aportacions d’en Max, la Lola, l’Iker i en Bruno, ells deien que “es pot aprendre pertot arreu, en qualsevol lloc i moment”. Seguidament, la Rània ens ha dit que a l’escola s’aprèn a ser generós/a i a compartir.

Per acomiadar la sessió, els infants han fet un aplaudiment als i les mestres per “educar per viure” cada dia.

Acabem aquesta primera setmana del cicle amb la frescor i espontaneïtat dels més petits que han vingut fins al cinema per dir la seva i exercir els seus drets.

 

IMG_7150

IMG_7155

IMG_7109

IMG_7104

 

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.