Els alumnes de primer cicle d’ESO reivindiquen l’accés a una educació de qualitat

 

Avui han començat les sessions dedicades a 1r i 2n d’ESO amb la pel·lícula Más allá de la pizarra, basada en la lluita de la professora Stacey Bess per una educació de qualitat per a tots i totes, especialment per les persones amb menys recursos socioeconòmics. Els 273 alumnes dels instituts Jaume Balmes, l’Esperança, Escola Pia Balmes i Abat Oliba Spínola han pujat a l’escenari per fer sentir els seus drets.

L’Arlet, la Clara, l’Aluenda, en Joan, l’Ona i en David de l’institut Jaume Balmes han recalcat que els governs han de vetllar pel dret de tots i totes a rebre una educació de qualitat. També s’han preguntat com podem garantir l’accés a l’educació per a totes les persones i han plantejat diverses solucions com la creació d’ONG o una implicació major per part de l’Administració. A continuació ha estat el torn d’en Raúl i en Daniel de l’Esperança, que ens han recordat que l’educació és una necessitat bàsica. A més, esperen que el film els hi ensenyi a resoldre els conflictes diaris a l’aula. Finalment, en Daniel, la Carla, la Maria i en David de l’institut Abat Oliba Spínola han senyalat que hem de valorar el que tenim i respectar als companys i companyes.

D’aquesta manera avança el Cicle de Cinema i Drets dels Infants centrat en Educar per viure amb uns protagonistes que tenen molt a dir.

IMG_8065

IMG_8119

IMG_8052

 

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.