El viatge de l’emperador tanca les sessions adreçades a l’alumnat de cicle mitjà

 

Avui la mainada de 3r i 4t  de les escoles Prínceps 23 d’abril, Rius i Taulet, Labouré, Castella i Mestre Morera han participat en la segona i última sessió del documental El viatge de l’emperador durant el Cicle de Cinema i Drets dels Infants que duem a terme als Cinemes Girona.

Com cada dia, hem iniciat la sessió amb la participació d’alguns nens i nenes que s’han atrevit a pujar a l’escenari i compartir amb la resta de l’alumnat present les idees que han treballat a l’aula sobre la família i en relació al documental que estaven a punt de veure. Els nens i nenes de 3r que han participat han estat la Sasha, la Júlia, l’Arnau, la Indhira, la Maria José, l’Ángel, l’Eva i l’Alexandra i de 4t han estat el Vicente, la Victòria, la Fiona, el Benet, el Cristian i la Nicole.

Les idees que tots i totes compartien és que els pingüins han de sacrificar-se molt per cuidar i protegir les seves cries i que mai abandonen els seus pollets, en canvi hi ha persones que sí que abandonen els seus fills i filles. Es preguntaven per què passa això, com pot ser que hi hagi famílies que abandonin els seus fills? Altres han comentat que els pingüins emperador formen una gran família en la qual s’ajuden els uns als altres. També han defensat el drets dels infants a ser estimats i la necessitat que tant pares i mares col·laborin en el seu creixement i els facin sentir segurs, sobretot quan són petits.

Com hem vist, han parlat dels drets dels infants però també han sorgit molts dubtes respecte els pingüins emperador: per què, si són aus, no poden volar? Aquí hi hem trobat resposta: perquè pesen molt. Hi havia altres preguntes com ara: com protegeixen les cries? com poden viure amb tant de fred? Fins i tot, tenien intriga en com han suportat el fred les persones que van fer la pel·lícula. Algunes preguntes les hem pogut resoldre, d’altres no… El millor és veure-la i després continuar treballant-ho a l’aula.

Aquest documental desperta molt d’entusiasme així que apaguem les llums que començarà la projecció.

IMG_2006

Aixequem els braços per celebrar els 25 anys de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

 

Publicat per Teleduca

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.