El dret a l’educació és fonamental per ser més lliures”

 

Más allá de la pizarra ha tornat a les pantalles dels Cinemes Girona pels 300 alumnes de 1r i 2n d’ESO dels instituts Gavina, Sant Ramon Nonat, Rel, l’Alba, La Sagrera i Príncep de Viana. A més, avui el Cicle de Cinema i Drets dels Infants (CCDI) ha doblat sessions amb la projecció de Kerity, la casa dels contes pels nens i nenes de Cicle Mitjà d’Educació Primària, responent a la forta demanda que ha despertat el CCDI d’enguany, dedicat a Educar per viure.

En Sergio, la Nalaya i la Blanca de l’IES Gavina i la Tània, en Xavi, en Sipu i la Mònica de Príncep de Viana han estat els primers a compartir les seves reflexions amb la resta de companys i companyes. Aquests joves han posat èmfasi en el paper de l’Estat per garantir una educació de qualitat per a tots i totes. També han valorat el seu professorat i l’oportunitat de poder formar-se de cara el futur. No s’han oblidat de ressaltar la importància del diàleg per la resolució de conflictes i han posat de relleu la necessitat del respecte vers les altres persones. A continuació ha estat el torn de l’Elena, la Clàudia, en Dani i en Patricio de l’IES Rel i de la Martina, en Cristiano, la Marta i en Gerard de Príncep de Viana. Ells ens han recordat que tots els infants del món necessiten recursos i el recolzament familiar i de l’Administració. “El dret a l’educació és fonamental per ser més lliures”, han recordat, fent una clara crítica al sistema que legitimitza les desigualtats socials. A més, han senyalat que s’han de respectar els ritmes d’aprenentatge de cadascú i integrar l’educació emocional a les escoles.

La pel·lícula Más allá de la pizarra ha servit per reflexionar sobre la situació actual, ja que posa de relleu la necessitat de lluitar pels nostres drets, ja que els drets s’adquireixen i en qualsevol moment es poden perdre, per tant, els joves de la sala tenen la gran responsabilitat de reivindicar i fer prevaldre els drets que s’han guanyat després d’anys de lluita.

IMG_8217

IMG_8253

 

 

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.