El Cicle de Cinema i Drets dels Infants arriba al seu equador amb un gran èxit de participació

 

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2015 ha assolit la meitat del seu recorregut amb una gran acollida per part de les escoles i les famílies, fet que demostra la importància de reivindicar i defensar els drets dels nostres nens i nenes. A les sessions escolars s’hi han apuntat 48 escoles, amb un total de 161 grups classe i 4.022 alumnes. Moltes d’elles repeteixen any rere any, però d’altres s’han sumat molt interessades amb aquesta iniciativa que enguany es centra en Educar per viure.

La demanda de participació ha estat tan alta que des de l’organització s’han fet esforços per poder encabir el màxim d’escoles possibles, per aquest motiu les sessions dels dies 18, 19 i 20 seran excepcionalment dobles per poder acollir a més participants. Pel que fa a les sessions de Cinema en Família, s’ha doblat el nombre d’inscripcions respecte l’any passat i les famílies han respost amb satisfacció davant l’oportunitat de poder assistir gratuïtament al Cicle i treballar pels drets dels infants.

Des del 5 de Novembre s’han projectat Set contes d’educar per viure, Kerity, la casa dels contes i Camí a l’escola dedicades a Educació Infantil, Primer Cicle d’Educació Primària i Cicle Mitjà d’Educació Primària. El públic dels Cinemes Girona ha participat molt activament durant les sessions, compartint amb la resta les reflexions elaborades a classe. Entre els temes més destacats, els nens i nenes s’han sentit amb la responsabilitat i el valor de lluitar per un futur millor. A través de les pel·lícules visionades, els infants han valorat la solidaritat i coratge dels protagonistes dels films, així com les seves ganes d’aprendre i perseguir els seus somnis. Entre les frases més repetides s’ha pogut escoltar el dret universal a rebre una educació de qualitat i de proximitat amb un clar missatge a favor de la diversitat. A més, cada sessió s’ha finalitzat amb un emotiu homenatge a les persones que acompanyen als infants en el seu procés d’aprenentatge, principalment familiars i mestres.

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants segueix el seu curs, en els propers dies es podran visionar Kerity, la casa dels contes, Camí a l’escola, El color del paraíso, Más allá de la pizarra i l’Onada, unes pel·lícules amb un públic molt especial que ha vingut a fer sentir la seva veu.

IMG_7633

 

 

 

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.