Celebració dels 25 anys de la Convenció sobre els Drets de l’Infant

 

La Xarxa dels Drets dels Infants us convida a celebrar el 25è aniversari dels drets dels infants amb un acte simbòlic als centres educatius el proper 20 de novembre, dia que es va aprovar la Convenció dels Drets de l’Infant l’any 1989. La commemoració d’aquest 25è aniversari de la Convenció és una oportunitat per reivindicar públicament els drets dels infants.

Es tracta que preparem una activitat conjunta, a ser possible amb tota l’escola. Entregarem a cada infant o jove una mà, que podran pintar, escriure dins la mà un dels drets dels infants o fer un dibuix. Es proposa que tors alhora aixequin la mà acompanyant-ho d’una frase com: “Mans amunt pels drets”, “Visca els drets dels infants” o “Qui estigui a favor que no es vulnerin els drets dels infants que aixequi la mà”.

Clicant aquí podeu descarregar-vos la proposta.

Ara fa 25 anys, el 20 de novembre del 1989, l’Assemblea General de les Nacions Unides aprovava la Convenció dels Drets de l’Infant. Aquest tractat internacional reconeix els drets de tots els nens i nenes del món i és de caràcter vinculant. Això vol dir que els països que han signat la Convenció tenen l’obligació de difondre-la, respectar-la i fer que es compleixi.

La Convenció suposa la culminació d’un llarg procés que començava després de la I Guerra Mundial i té especial significació perquè:

– És el Tractat Internacional de Drets més ratificat en el món. L’Estat espanyol la va ratificar al 1991.
– És el primer instrument internacional de drets humans que combina plenament els principals drets civils, polítics, culturals, econòmics i socials.
– És un tractat internacional recent i progressista. Els drets s’entenen com un tot indivisible i la posada en pràctica d’un dret no pot posar en perill el respecte per un altre.
– Es reconeixen nous drets que suposen un gran repte, com per exemple l’article 12, segons el qual els infants tenen dret a expressar la seva opinió i que aquesta es tingui en compte en tots els assumptes que els afecten.

MAinfancia_2014

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.