Barcelona, ciutat acollidora és el tema del Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2016-17

 

Amb el suggerent títol de Barcelona, ciutat acollidora, el Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2016-17 volem acostar-nos a la tragèdia de les persones refugiades. L’arribada de famílies senceres en situacions dramàtiques a les costes del sud d’Europa ens colpeix gairebé a diari. Són milers d’infants i joves, homes i dones, gent gran que s’han vist obligats i obligades a exiliar-se fugint de la guerra i la violència. Davant d’aquesta situació no resta sinó actuar amb solidaritat, defensant els drets humans i procurant oferir-los una vida digna. Ciutats com Barcelona (http://ciutatrefugi.barcelona/), ONG i moviments socials promouen un seguit d’iniciatives per apaivagar el sofriment de totes aquestes famílies desplaçades forçosament.

Els infants són la part més vulnerable de la població que emprèn aquest llarg camí cap a l’exili. És per això que dediquem aquesta edició del Cicle de Cinema i Drets dels Infants a fer una reflexió profunda al voltant d’aquest fenomen. L’essència del programa Barcelona, ciutat acollidora és acompanyar els centres educatius, les famílies i aquest any també a les entitats socioeducatives i d’educació en el lleure a abordar aquesta qüestió des de la perspectiva dels drets dels infants. Confiem que la col·lecció de pel·lícules proposada obri la porta al debat i fomenti la presa de consciència.

Ara us presentem la programació de les tres línies de treball engegades i ben aviat anirem nodrint el web dels continguts de cada una de les sessions previstes.

Programació CCDI 2016-17

programa-lleure-2016

Publicat per Teleduca

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.