Arriba El nen de la bicicleta al Cicle de Cinema i Drets dels Infants

 

El Cicle de Cinema i Drets dels Infants encara la recta final amb les últimes projeccions adreçades a l’alumnat de l’ESO.

Avui s’ha projectat la pel·lícula adreçada a 1r cicle d’ESO, El nen de la bicicleta dels germans Dardenne. Hi han assistit nois i noies de les escoles i instituts Jaume Balmes, Rel, La Sagrera, Sant Ramon Nonat-Sagrat Cor i l’Esperança, que han omplert de gom a gom la sala 1 dels Cinemes Girona.

Com és ja costum, l’inici de l’activitat ha estat protagonitzat pel grup de portaveus dels diversos centres que han pogut realitzar sessions prèvies a l’aula. Molts d’ells i elles es preguntaven i reflexionaven sobre com afecta l’actual situació econòmica a les famílies. Han reforçat la idea que la manca de recursos implica conseqüències a nivell material però, sobretot, també els afecta com a fills i filles a nivell emocional, mitjançant la manifestació d’estrés, ràbia, tristesa, frustració…

Tots i totes comparteixen el desig que aviat es pugui aconseguir la conciliació entre la vida familiar i laboral. Comenten que, avui en dia, els pares i les mares han de treballar molt per poder cobrir les despeses. L’alumnat ha incidit en què els agradaria poder passar més temps amb els seus pares i mares. Demanden més comunicació, més temps i més espais conjunts.

Tanquem les llums per acostar-nos a la vida d’en Cyril…

sessio 9 1rcicleESO_foto 1

Un primer moment de la posada en comú.

sessio 9 1rcicleESO_foto 2

Els i les portaveus de l’institut Jaume Balmes baixen de la tarima.

Publicat per Teleduca

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.